pondělí 17. března 2008

Mým návštěvníkům... :-)

Zdravím.
Abych nemusel odpovídat na jednotlivé komentáře, volím raději formu dalšího příspěvku.
1/ Návrh petice která zde byla zveřejněna. Jedná se pouze o velmi hrubý nástin. Děkuji všem za věcné připomínky. Máte-li lepší nápad či sloh, pište do komentářů. Všimli jste si rozporů v požadavcích na zprovoznění iTunes a faktických chyb. Otázkou je, co vlastně požadovat. Dle mne by měla být posloupnost: přímé zastoupení Apple (CZ) > Apple Store (CZ) > iTunes Store (CZ).
Dvořák a spol. jsou samozřejmě skladatelé.
Které osobě se petice pošle je v posloupnosti všech kroků úplně na poslední příčce. Předpokládám ale, že se zašle na více míst než jen mrs. Jobsovi.
Chodí sem poměrně dost návštěvníků ze Slovenska. Stálo by nejméně za úvahu, zda se pro tuto akci (petici, žádost) nespojit.
Petice by měla být jak česky tak anglicky.
2/ Nové verze ikon "uvrtány" a přidám k nim anketu.
3/ Zatím je to one man show. Můžete-li, připojte se. Mám přislíbený hosting pro petici, ale "někdo" by "to" měl naprogramovat. Vize: formulář do kterého návštěvník vyplní jméno, příjmení a kontaktní e-mailovou adresu, která ale nebude ostatním viditelná. (Důvodem je ochrana osobních údajů a zabránění spamu.) Po vyplnění údajů se na uvedený e-mail odešle potvrzení.
4/ Další akce jsou vázány na finální formulaci textu a zprovoznění petice. Potom lze vyrábět bannery, zajišťovat publicitu, točit reklamní spoty... ;-)

Kdo nic nedělá, nic nepokazí.

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

http://www.PetitionOnline.com/create_petition.html

a co dát v aj verzi sem?

doporučju jako 1 změnu > nové vedení CDS

Radim řekl(a)...

možná zaslat i petici na český konzulát v USA (nejlépe v Kalifornii pokud se tam nějaký nachází). Konzul by mohl určitě přispět ve snaze o oficiální apple v ČR

vrtal řekl(a)...

to ert:
Petice se asi nebude moci dát na dva či více webů. (Pokud se pletu, ať mne někdo opraví.) Nevím, jak by se potom synchronizovala databaze lidí, co podepsali, duplicitní údaje...
CDS je soukromá firma a jak podniká a kdo ji řídí je pouze její věc a jejich majitelů. Může nás to iritovat, ale to je ale asi tak vše. Jediná možnost je nekupovat v ČR značku Apple od distributorů CDS.

to rados:
Konzulát v této věci asi moc nepomůže, stará spíš o své občany než o ekonomiku a obchodní zájmy. (Pokud ovšem ekonomické zájmy nejsou zájmem státu.) Jedině pokud by pan konzul byl nadšeným fandou do jablek a dopis poslal Stevovi na hlavičkovém papíře.
Jinak platí to, co je psáno výše. Zájem (soukromé) firmy Apple se nemusí potkávat s našimi tužbami.

Anonymní řekl(a)...

to ert: nespletl sis konzula s velvyslancem?

Unknown řekl(a)...

já ne,spíš rados !!

Radim řekl(a)...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Konzul // takže já si velvyslance s konzulem nespletl. Konzul zastupuje stát v oblasti hospodářské ;) A myslím, že pokud by petice měla dost podpisů bylo by dobré ji předat i konzulovi v Los Angeles. (www.mzv.cz/losangeles/)

Anonymní řekl(a)...

I když se mně vaše zapálenost líbí, tak vás mohu ujistit, že konzul ani velvyslanec s peticí neudělá vůbec nic. neudělá s ní nic ani Steve, ale jemu to poslat snad nějaký idealistický smys má.l