pátek 14. března 2008

Petice (koncept) no. 1

Zde je prvotní koncept, který by mohl sloužit jako petice "České iTunes".

Vážený pane Steve Jobsi,
Obracíme se na vás ve věci spuštění české verze internetového obchodu iTunes.
iTunes je v současnosti spuštěn ve 22 zemích celého světa.
Česká republika patřila v minulosti do tzv. východního bloku. Nyní, jsme již několik let součástí evropské unie. Počet obyvatel a uživatelů vašich výrobků je srovnatelný se zeměmi jako je Rakousko, Portugalsko, Norsko, Švédsko, Belgie…
Firma CDS, která zastupuje vaše zájmy v tzv. východní Evropě již před třemi lety veřejně prohlásila, že se zasadí o zprovoznění iTunes. Dodnes se tak nestalo.
Váš internetový obchod dokonce nabízí české interprety jak populární, tak vážné hudby (Dvořák, Smetana, Suk). Umožněte i nám občanům České republiky nákupy na iTunes a Apple store.

Pro my, níže podepsaní signatáři petice vás žádáme o zprovoznění české verze iTunes.

Jméno a příjmení, e-mailová adresa

Jan Novák novak@novak.cz

Díky za připomínky.



Petition (draft) no. 1

Here is a first draft, that could be used as a petition for Czech iTunes.

Dear Mr. Steve Jobs,
We are turning on you concerning the potential start of Czech iTunes store. iTunes store is currently running in 22 countries around the globe.
Czech Republic was formerly part of Eastern block, but we are already
couple of years members of European Community. Number of citizens and users of Apple products is comparable with countries such as Austria, Portugal, Norway, Sweden, Belgium …
Your Eeastern Europe partner, CDS three years ago declared that they do whatever is necessary to start Czech iTunes store. So far, nothing happened.
iTunes even sells Czech musicians (Dvorak, Smetana, Suk). Please allow to us, all Czech citizens to buy music on iTunes and Apple store.

All people who signed the petition are kindly asking you to start Czech version of iTunes.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

OPRAVUJU HRUBKY:

Vážený pane Steve Jobsi,
obracíme se na vás ve věci spuštění české verze internetového obchodu iTunes Store.
Česká republika patřila v minulosti do tzv. východního komunistického bloku, nyní je však již několik let plnohodnotnou součástí Evropské unie. Počet obyvatel i počet uživatelů vašich výrobků jsou srovnatelné se zeměmi, jako je Rakousko, Portugalsko, Norsko, Švédsko, Belgie…
Firma CDS, která zastupuje vaše zájmy v tzv. východní Evropě, již před třemi lety veřejně prohlásila, že se zasadí o zprovoznění iTunes. Dodnes se tak nestalo a ke svému slibu se nehlásí.
Váš internetový obchod dokonce nabízí české interprety jak populární, tak vážné hudby (Dvořák, Smetana, Suk). Umožněte i nám, občanům České republiky, nákupy na iTunes Store.
Proto vás my, níže podepsaní signatáři petice, žádáme o zprovoznění české verze iTunes.

Anonymní řekl(a)...

Poslední odstavec zaměnit na:

Proto vás my, níže podepsaní signatáři petice, žádáme o zprovoznění české verze iTunes Store.

Anonymní řekl(a)...

Nevim, jestli je vhodne adresovat petici Jobsovi. Sice pro vsechny Apple=Jobs, ale on fakt nedela uplne vsechno.

Bylo by vhodne zjistit jmeno cloveka z Apple, ktery ma na starosti iTunes, resp. evropske iTunes obchody.

Jednak tim oslovime cloveka, ktery s tim opravdu muze neco delat a jednak se tim ukaze, ze tohle neni zadny vykrik "Steve, my chceme iTunes!". Zkratka, ze tohle je myslene vazne.

Navic si myslim, ze to bude mit i jisty psychologicky aspekt. Dotycny, co ma na starosti iTunes v Evrope, asi tak moc na pozornost verejnosti neni zvykli a tim spise nam treba odpovi.

Plus - nevim, jestli je vhodne to cele oznacovat za "petici". Napsal bych spise "zadost", ci neco takoveho.

Anonymní řekl(a)...

No nevim, jestli ma smysl opravovat hrubky, kdyz se to bude posilat prelozene do anglictiny. To mne dost pobavilo ;-)

Anonymní řekl(a)...

anonymni: opravit iTunes (soft) na iTunes Store (služba) není moc k smíchu, ne? Babičky říkaly: nejdřív měř, potom řež. Anonym jen řeže a vůbec neví, o čem se jedná. :)

Anonymní řekl(a)...

Suk ani Smetana nejsou interpreti, ale skladatele.

Anonymní řekl(a)...

Jak to ctu podruhe, cele mi to prijde jako takova splacanina. Proc se tam mluvi o vychodnim bloku? Proc ta neobratna uvodni veta? K cemu se vztahuje "proto" v posledni vete? K tem interpretum? To prece zadny duvod neni. Atd.

Unknown řekl(a)...

Cuzz, doplnil bych i to, ze by si APPLE, spustenim iTunes store, pripravil pudu pro aktivaci iPhonu, pokud by se u nas rozhodl zahajit prodej! ZDAR